Als u uit uw leningaanvraag bent geslagen vanwege onvolkomenheden op uw krediet, kan het voor u moeilijk zijn om met het dagelijks leven om te gaan. Goed, u heeft veel mogelijkheden om de lening te krijgen die u zoekt, terwijl u tegelijkertijd uw krediet weer opbouwt.

Tips om te volgen voordat u een lening krijgt

Consumenten moeten zich bewust zijn van het belang van het controleren van de kredietgeschiedenis. Een krediethistorie wordt opgenomen in het kredietrapport en wordt meestal gecontroleerd op inconsistenties en discrepanties alvorens een lening van 900 euro af te sluiten.

Het verslag stelt de consument in staat om op te sporen of er iets verkeerds is gemeld, omdat dit van invloed kan zijn op hun kredietrating en de beslissingen van kredietgevers die leningen voor slechte kredieten verstrekken. Houd er rekening mee dat een slechte kredietscore het vermogen van een individu om een premiumkredietaanbod te krijgen beperkt, maar het controleren van de kredietgeschiedenis zal helpen om te beslissen welk type lening het beste bij hem/haar past, gezien het feit dat zijn/haar huidige kredietwaardigheid niet goed is.

Welke mogelijkheden heb je om een lening te vergelijken?

Probeer andere opties die voor u beschikbaar zijn, zoals het zoeken van hulp van familieleden of vrienden. Vraag, voordat u een lening bij een grote kredietinstelling aanvraagt, eerst aan belangrijke anderen of zij een lening aan u kunnen verstrekken. Dit kan zeer gunstig zijn voor beide partijen, omdat ze uw kredietgeschiedenis niet hoeven te controleren.

Daarnaast kunt u veel besparen op de hoge rente van slechte leningen en de tijd die nodig is om uw leningaanvraag goed te keuren. Wees gewoon verantwoordelijk in het betalen van wat je verschuldigd bent, of je relatie kan gewond raken. Het kan op zo’n moment handig zijn om snel 300 euro lenen te gebruiken via het internet.

  • Een andere optie kan zijn via P2P (of peer-to-peer leningen) – meestal online te vinden. P2P is een win-win voor zowel de kredietnemers als de kredietverstrekkers. De kredietnemers moeten lage rentevoeten betalen dan gewone leningen, terwijl onafhankelijke kredietverstrekkers hoge rentevoeten kunnen verdienen.
  • Controleer dit eerst bij de kredietunie of bij uw persoonlijke bank. Dit zijn twee gemeenschappelijke plaatsen die het beste passen bij mensen met een slecht krediet. Uw persoonlijke bank kan uw aanvraag goedkeuren zonder al te veel ongemak, omdat ze meer dan bereid zijn om te werken met langdurige klanten – zoals u – dan met vreemden die voor het eerst werken.

Er zijn genoeg banken die nog genoeg rente vragen voor een lening

Houd er wel rekening mee dat uw banken nog steeds de geldende rentetarieven voor uw slechte kredietleningen zullen opleggen, maar ze zijn soepeler in het verstrekken van een lening aan u, omdat u geld in hen heeft. Kredietverenigingen daarentegen zijn geschikter voor degenen die een stabiele loonstrook hebben om een 1000 euro krediet te regelen.

Leningen van kredietverenigingen worden meestal aangeboden via een dienstverband. Klanten met een baan zijn een aangenamere optie, omdat kredietverenigingen de garantie hebben dat de lening naar behoren wordt terugbetaald. Meestal wordt de lening in mindering gebracht op het salaris van de werknemer.