Een wasmachine kopen mag dan wel klinken als een must have huishoudgereedschap voor elk gezin, maar de waarheid is dat niet elk huis het nodig heeft of geschikt is om er een te installeren. Hier zijn een aantal dingen voor u om te overwegen voordat u besluit om er een te kopen.

Ruimte voor je wasmachine

Een belangrijke factor die bepaalt of een machine in uw huis geplaatst kan worden, is de grootte van de machine. De meesten van ons hebben niet de luxe van een ruim appartement, en elk stuk leefruimte is voorgaand. Het vinden van een ruimte die groot genoeg is voor uw machine kan een groot probleem zijn.

Zelfs als u een ruimte heeft om er een vast te houden, zou u kunnen eindigen met een zeer krappe woning die niet bevorderlijk is voor het wonen. In feite is uw levenskwaliteit misschien wel beter als u er geen heeft!

Gelukkig is de markt tegenwoordig vol met compacte en draagbare wasmachines. U zult geen probleem hebben met het vinden van een klein genoeg om uw appartement te passen, omdat de kleinste onder hen past op uw wastafelblad.

  • U moet echter wel rekening houden met de wascapaciteit die past bij uw behoeften. Er is geen reden om een machine te krijgen die wel past, maar die niet voldoende is om uw was te doen met een Whirlpool wasmachine.

Wasmachine drogerhaakjes

Zelfs als u voldoende ruimte kunt vinden om uw machine te huisvesten, moet u er rekening mee houden dat wasmachines en hun drogers elektrische apparaten zijn die moeten worden aangesloten. Niet alle beschikbare ruimte is geschikt.

Als uw appartement eerder een machine heeft gehad, dan moeten de aansluitingen waarschijnlijk al eerder worden geïnstalleerd en zou u geen problemen moeten hebben met het installeren van uw machine en droger. Zo niet, dan moet u de mogelijkheid overwegen om er een op te zetten of een wasmachine kan voor u uit den boze zijn.

Externe ventilatieopeningen

Drogers drogen uw wasgoed meestal door lucht aan te zuigen, het te verwarmen en het te gebruiken om uw kleding te drogen. De verwarmde lucht moet ergens naar buiten worden afgevoerd, en dat kan het beste buiten uw huis. Zo niet, dan wordt de ruimte in de buurt van de ventilator vochtig en heet, wat veel schimmel en bacteriegroei in de hand werkt voor een Zanussi wasmachine

Als er geen externe ventilatieopeningen beschikbaar zijn in uw huis, kunt u ook proberen om gebruik te maken van ventless drogers die gebruik maken van een warmtewisselaar met recycling van warme lucht om uw wasgoed te drogen. Dit is niet alleen energiezuiniger, maar het lost ook het probleem op van het niet hebben van een externe ventilatie.

Lawaai

Wasmachines kunnen een bron van lawaai in huis zijn, vooral als u een groot, volumineus model heeft. Het geluid van een draaiende en draaiende machine kan zowel voor de familie als voor de buren hinderlijk zijn.

  • Wasmachinefabrikanten realiseerden zich dit en hebben de machines voorzien van stille functies. Uw wasmachine is echter niet altijd de oorzaak. Zelfs stille modellen kunnen een bron van geluid zijn als de machine op een oneffen ondergrond staat.