Of u nu een nieuwe belegger bent of een ervaren crypto-financieringsdeskundige, het begrijpen van de risico’s die verband houden met investeren in crypto-assets is belangrijk. Het is ook essentieel om te begrijpen hoe crypto -leningen werken wat is een crypto wallet?, en hoe u een platform kunt vinden dat u de beste rendementen biedt.

Een crypto -lening is een beveiligde lening die digitale activa als onderpand gebruikt. De kredietnemer wordt gevraagd om een percentage van de lening in cryptocurrencies in te zetten en vervolgens ontvangt de geldschieter rente over de waarde van de lening.

Een stablecoin is een crypto -aanwinst dat overdrachten over verschillende crypto -platforms vergemakkelijkt. Een stablecoin heeft geen reserves om de schok van een crash in activawaarden te dempen. De liquiditeit is afgeleid van het volume van zijn transacties.

Een crypto -kredietplatform biedt een lening aan een crypto -houder en betaalt vervolgens rente aan de kredietnemer. Het bedrag van de lening, de LTV -ratio genoemd, hangt af van het crypto -kredietplatform. Doorgaans zou een lening van $ 5.000 een LTV -ratio van 50%hebben.

Het risico wordt verhoogd omdat de cryptoprijzen vaak fluctueren. Sommige crypto -geldschieters brengen u een hogere rente in rekening dan u krijgt van traditionele banken. Het is moeilijk om te weten of u de juiste investering doet.

Het is ook belangrijk om de wettigheid van een crypto -kredietplatform te kennen. Veel landen hebben bankoverwegingen verboden of beperkt met cryptoassets. Andere landen hebben het gebruik van deze activa helemaal verboden.

Het gebrek aan regelgeving, in combinatie met een complex ecosysteem, toont aan dat de onderliggende dynamiek van de financiële sector niet gezond is. Dit kan leiden tot een conventionele financiële overloop.