Videoclips ter vervanging van schriftelijke scenario’s in de rijexamen

Bijgewerkt formaat om de rijtheorie-test toegankelijker te maken voor leerlingen met leesproblemen en handicaps

Motor theorie

Videoclips moeten schriftelijke scenario’s in de rijtheorie-test vervangen ten behoeve van leerlingen met leesproblemen en handicaps, heeft de DVSA (Driver and Vehicle Standards Agency) aangekondigd. oefenen motor theorie om snel te slagen.

Vanaf 14 april moeten leerlingen die hun theorie-examen afleggen een video bekijken van een rijscenario dat maximaal 30 seconden duurt. Vervolgens moeten ze drie meerkeuzevragen over de clip beantwoorden.

De veranderingen zijn het resultaat van onderzoek dat de DVSA heeft uitgevoerd in samenwerking met de National Autistic Society, de British Dyslexia Association en de British Deaf Association.

Uit de studie bleek dat de leerlingen comfortabeler en zelfverzekerder waren bij het beantwoorden van vragen op basis van een video die hen werd getoond dan op basis van een schriftelijke beschrijving, omdat ze vonden dat de informatie gemakkelijker te verwerken was.

Auto theorie

Vorig jaar lanceerde het ministerie van Transport zijn strategie voor inclusief vervoer, die bedoeld is om het Britse vervoerssysteem voor gehandicapten beter te maken. Met dit in gedachten zijn de wijzigingen in de theorie-test bedoeld om de toegang tot autorijden te verbeteren. autotheorie heeft genoeg theorie.

Eerdere wijzigingen in de theorie-test met een vergelijkbaar doel omvatten de toevoeging van de mogelijkheid om de test af te leggen met een vooraf opgenomen voice-over en de introductie van speciaal opgeleide personeelsleden die als lezers optreden.

Mark Winn, hoofd rij-examinator bij de DVSA, merkte op: “DVSA heeft de prioriteit om iedereen een leven lang veilig rijden te helpen. Autorijden kan levens veranderen en de DVSA zet zich in om iedereen te helpen toegang te krijgen tot de mogelijkheden die autorijden te bieden heeft.