Als je net als ik de hele tijd online moet zijn, is de enige manier om te gaan een onbeperkt breedbandinternetplan te krijgen. Want voor een beperkte breedband moet je de hele tijd waakzaam zijn met hoeveel gigabyte je gebruikt bij elke online activiteit die je doet.

  • Elke keer dat je over de limiet gaat, moet je kosten betalen en dat kan in de loop van de tijd duur zijn.
  • Dus wanneer besluit u dat u een onbeperkt data-abonnement nodig heeft? Als u een zware internetgebruiker bent die altijd video’s downloadt of streamt, of als u een familie bent die het internet deelt en ieder van u kan een gemiddelde tot zware internetgebruiker zijn.
  • Categorieën van internetgebruikers volgens internetgebruik en gigabyte verbruik:

1. Lichte internetgebruiker

Dit soort gebruikers zou alleen een gigabyte aan internetgegevens nodig hebben om de dag door te komen en gebruikt minder dan 10GB in een maand. Over het algemeen is dit voor mensen die hun leven niet hebben gebaseerd op hun sociale activiteiten zou in staat zijn om rustig te leven met een 10GB cap. Dit data-abonnement beperkt de gebruiker tot alleen e-mails en een paar internetsites. Het downloaden van een film zal gemakkelijk de maandelijkse toelage van uw data-abonnement verbruiken. Alles bekijken in dit pakket? De inhoud van dit alles in een pakket is verbluffend.

2. Middelgrote internetgebruiker

Een limiet van 20GB voor de gematigde gebruiker. U kunt dagelijks op het internet surfen, één of twee liedjes/films downloaden, met familie en vrienden praten op Skype, maar dat is het. Dit is echt aan jou om te beslissen tot welke categorie je behoort en hoeveel je van plan bent om het internet te gebruiken op een maandelijkse basis.

3. Zware internetgebruiker

Dit betekent een limiet van 40GB. Dat is veel ruimte om films te downloaden en video’s te streamen en dat alles, maar je moet nog steeds oppassen dat je niet overboord gaat of anders wordt er een extra prijs in rekening gebracht buiten een toch al duur breedbandplan. Als je een zware gebruiker bent, zou een onbeperkt plan meer aan te raden zijn om te voorkomen dat je extra kosten moet betalen.

4. Onbeperkte gebruiker, kies het grootste internet pakket

Zoals hierboven vermeld, zou dit ideaal zijn in een familiale omgeving waar je echt niet kan voorspellen hoe elk gezinslid gigabytes in je breedband gaat consumeren. Je zou een gamer-zoon kunnen hebben die ten minste 20GB aan data verbruikt in een week. Soms kan een simpel internet en tv abonnement dan niet genoeg zijn.

Of het favoriete tijdverdrijf van uw dochter is surfen op het internet en het bekijken van films van Netflix. Een uurtje streaming kan u gemakkelijk 2GB kosten. Of u kunt iemand zijn wiens werk online is gebaseerd en die uitgebreide gigabytes nodig heeft om dagelijks te kunnen functioneren. In dit geval kun je echt niet voorspellen hoeveel limiet je gaat plaatsen in je internetgebruik, dus het is het beste om te kiezen voor een onbeperkt breedbandinternetplan.